Kimaradó buszjáratok borzolják a hőségben az utasok idegeit Esztergomban

2021. augusztus 24. – 10:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több helyről is érkeznek olvasói panaszok a 444-hez, amely arról írt, hogy Komárom-Esztergom megyében rendszeresen kimaradnak a Volánbusz járatai. A helyzet azért bosszant sokakat, mert gyakran úgy kellett órákat várakozni a hőségben, hogy nem lehetett tudni, mikor jön a következő busz.

Volt, aki ilyenkor próbálta hívni a forgalmi irodát, sikertelenül, próbáltak információt szerezni a Volán honlapjáról, de hiába. A portál egyik olvasója panaszlevelet írt a közlekedési társaságnak, ahonnan azt a választ kapta, hogy előfordultak járatkimaradások június–júliusban, de remélik, augusztusra megoldódik a helyzet. Állítólag az olvasó azt a tanácsot kapta a cégtől, hogy mielőtt buszra száll, hívja fel őket, akkor meg tudják mondani, hogy a járat indul-e, vagy sem.

A lap megkeresésére a Volánbusz azt írta: folyamatosan figyelik és elemzik a működésüket, valamint a munkaerőpiaci helyzetet, szükség esetén pedig képzésekkel, átcsoportosításokkal, új emberek felvételével pótolják a hiányzó munkaerőt.

Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet elnöke azt mondta, hogy azért is vannak járatkimaradások, mert egyre több sofőr mond fel. Szerinte jelenleg egy autóbuszvezető nettó 200-250 ezer forintot keres, ami nem elég a családfenntartáshoz. A szakszervezet vezetője szerint 400-450 ezer forintos fizetésekre lenne szükség ahhoz, hogy vonzóbb legyen az ágazat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!