Kiborult üdítő miatt kezdett ámokfutásba egy kaposvári férfi

2021. augusztus 24. – 09:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek egy 42 éves kaposvári férfival szemben, aki ámokfutásba kezdett amiatt, mert az előtte haladó autós fékezése miatt utasának kiborult az üdítője, áll a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.

A közlemény szerint az egész ámokfutást az előzte meg, hogy a vádlott és a sértett egymás mögött haladt autójával Kaposvár egyik négysávos útján. A sértett észrevette, hogy gyorsabban halad a megengedettnél, ezért fokozatosan lassítani kezdett. Emiatt az autójában két utast – köztük egy kiskorú gyermeket – szállító vádlott szintén fékezni kényszerült, aminek következtében kiborult az egyik utasánál levő ital.

Ezt látva maga a sofőr is kiborult, a záróvonalon áthaladva, káromkodva a sértett mellé hajtott, és megállásra szólította fel. Miután a sértett ennek nem tett eleget, a férfi megelőzte, majd büntetőfékezett előtte, végül egy körforgalomba érve, gépkocsijával keresztbe fordulva megállásra kényszerítette a sértettet.

A vádlott ekkor az autójából kiszállva a sértetti gépkocsihoz ment, annak ajtaját feltépte, a sértettet ököllel arcon ütötte, majd olyan erővel csapta be a gépkocsi ajtaját, hogy a jobb oldali első ülésbe szerelt oldallégzsák működésbe lépett.

Az ügyészség a férfival szemben indítványozta a felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását, valamint a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!