Novák Katalin: Szeptember elsején biztonsággal elindulhat a jelenléti oktatás

2021. augusztus 24. – 12:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember elsején biztonsággal elindulhat a jelenléti oktatás az iskolákban, jelentette ki Novák Katalin a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője a testület keddi ülését követően, írja a Portfolio. Ezenkívül azt is bejelentette, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan előrehozzák a családtámogatások kifizetését.

Novák az ülést követően megtartott és a Facebookon élőben közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, jelenléti oktatásra készülnek a köznevelési intézményekben. Úgy látják, hogy ezt a járványhelyzet lehetővé is teszi ősztől. Ehhez kapcsolódóan oltási kampányt szerveznek a köznevelési intézményekbe járó diákok számára.

A 12 éven felüliek számára már régóta elérhető a védőoltás és most szerdáig, augusztus 25-ig regisztrálhatják gyermekeiket a szülők az interneten az oltásra. Ha viszont valaki nem él ezzel a lehetőséggel valamilyen ok miatt, akkor jövő héten, augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án kampányszerű oltást szerveznek a köznevelési intézmények tanulóinak, tehát még ott is megkaphatják a gyerekek az oltást. Minden diákot Pfizerrel oltanak be.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter azt is bejelentette, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan előrehozzák a családtámogatások kifizetését. Már ma elkezdték a támogatások átutalását és kézbesítését, hogy megkönnyítsék a családoknak az iskolakezdést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!