Hidegfronttal vet véget a hőségnek a jövő hét

2021. augusztus 22. – 18:55

Másolás

Vágólapra másolva

Az ország északnyugati részét már vasárnap este eléri az a hidegfront, amely a jövő hét elején átvonul felettünk, és véget vet a kánikulának – olvasható az Időkép előrejelzésében.

A front mentén többfelé várható eső, zápor, zivatar: elsőként nyugaton, északnyugaton, északon, majd egyre inkább a középső, végül a keleti, délkeleti tájakon. Ezzel együtt az északira-északnyugatira forduló szél is sok helyen megerősödik – írja az előrejelzés.

  • Hétfőn az ország keleti, délkeleti részén még 28-34 fok várható.
  • Kedden már arrafelé is visszaesik a hőmérséklet, 22-27 foknál nem lesz melegebb. Szeles, napos-gomolyfelhős idő lesz, és újabb záporokra, zivatarokra lehet számítani, főleg az Északi-középhegységben és az Alföld északi felén.
  • Szerda hajnalban északon már 10 fok alá is hűlhet a levegő, napközben 20-25 fok várható. Északnyugaton, nyugaton naposabb, máshol felhősebb idő lesz, és a szél is többfelé élénk marad, de zápor csak elvétve fordulhat elő.

A nyári hőség azonban ezután sem tér vissza, az előrejelzések szerint csütörtökön késő délután, este újabb hidegfront várható – írja az Időkép.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!