Hidegfronttal vet véget a hőségnek a jövő hét

2021. augusztus 22. – 18:55

Másolás

Vágólapra másolva

Az ország északnyugati részét már vasárnap este eléri az a hidegfront, amely a jövő hét elején átvonul felettünk, és véget vet a kánikulának – olvasható az Időkép előrejelzésében.

A front mentén többfelé várható eső, zápor, zivatar: elsőként nyugaton, északnyugaton, északon, majd egyre inkább a középső, végül a keleti, délkeleti tájakon. Ezzel együtt az északira-északnyugatira forduló szél is sok helyen megerősödik – írja az előrejelzés.

  • Hétfőn az ország keleti, délkeleti részén még 28-34 fok várható.
  • Kedden már arrafelé is visszaesik a hőmérséklet, 22-27 foknál nem lesz melegebb. Szeles, napos-gomolyfelhős idő lesz, és újabb záporokra, zivatarokra lehet számítani, főleg az Északi-középhegységben és az Alföld északi felén.
  • Szerda hajnalban északon már 10 fok alá is hűlhet a levegő, napközben 20-25 fok várható. Északnyugaton, nyugaton naposabb, máshol felhősebb idő lesz, és a szél is többfelé élénk marad, de zápor csak elvétve fordulhat elő.

A nyári hőség azonban ezután sem tér vissza, az előrejelzések szerint csütörtökön késő délután, este újabb hidegfront várható – írja az Időkép.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!