Nagy Feró átvette a Kossuth-díját

2021. augusztus 20. – 16:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ugyan már március 15-én bejelentették a díjazottakat, a koronavírus-járvány miatt Nagy Feró, a nemzet rendszerellenesből rendszerpártivá szelídülő csótánya csak most vehette át a Kossuth-díját Áder János államfőtől.

„A világjárvány idején a kultúra, a tudomány eredményei, a művészet, a kutatók munkája mutatta meg, hogy nem vesztettük el a jövő formálásának képességét” – jelentette ki Áder János a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrendek az Országházban rendezett átadásán, írja az MTI.

A köztársasági elnök kiemelte: az életben maradás két lehetséges útja a harc és az alkalmazkodás. „Minden történelmi korban ez emberi mivoltunkhoz tartozó feladat, egyénnek és közösségnek egyaránt. Harcolni értékeinkért, szabadságunkért, nemzeti hagyományaink megőrzéséért, alkalmazkodni a társadalmi, gazdasági, politikai kihívásokhoz, harmóniában élni a teremtett világgal” – fejtette ki az államfő. Hozzátette: az elmúlt több mint másfél esztendőben a harc és alkalmazkodás új értelmet kapott az életünkben.

A köztársasági elnök szerint a köszönet mellett hálát kell mondani többek között a töretlenül végzett kutatásokért, a felfoghatatlan gyorsasággal kifejlesztett vakcinákért és az azokat beadó kezekért, a karanténkoncertekért és a letölthető színházi előadásokért.

A Kossuth Nagydíjat Mécs Károly színművész, a Széchenyi Nagydíjat pedig Dávid Katalin művészettörténész kapta, utóbbi elismerését fia vette át. Nagy Feró mellett a díjazottak között volt Karikó Katalin és Merkely Béla is, ők Széchenyi-díjban részesültek. Karikó díját távollétében lánya vette át. A Kossuth-díjasok március 15-én közzétett listáját az alábbi linken találják.

Az elismeréseket Áder János köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke társaságában nyújtotta át az Országház Kupolatermében. Nagy Ferónak Facebook- és Instagram-oldalán külön gratulált Orbán.

Nagy Feró az elmúlt hetekben azzal borzolta a kedélyeket, hogy egy kővágóörsi fellépésén három nőnek öltözött férfit hívott fel maga mellé a színpadra, akiket úgy konferált fel, hogy Merkel küldöttei, a német vokál. „Nagyon melegek a csávók. Azt mondja, hogy nem buzik? Ki mondja, hogy buzik? Ezek transzvesztiták. Azt sem tudják, hogy fiúk vagy lányok” – viccelődött az énekes. A három „transzvesztita” a Boney M Daddy cool című dalából énekelt néhány sort, mielőtt levonultak a színpadról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!