Digitális térképen is kikereshetjük a mentőket augusztus 20-án

2021. augusztus 20. – 07:10

Másolás

Vágólapra másolva

A tűzijáték idejére a Duna két partján a nézők biztonságát mentőegységek biztosítják majd. A mentőket az erre a célra készített digitális térképen is bárki pillanatok alatt kikeresheti, írta az MTI Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetőjének bejelentése alapján.

A mentők által készített térképet fentebb beágyazva, továbbá ezen a linken, illetve az ÉletMentő applikáción keresztül is el lehet érni. A rendezvények egészségügyi biztosításában az OMSZ mintegy 80 mentőegysége és közel 400 mentődolgozója vesz részt, munkájukat a Magyar Vöröskereszt önkéntesei is segítik.

A mentők a programok idősávjaihoz igazodva 17 helyszínen biztosítják a lehető leggyorsabb elsősegélyt azoknak, akik rászorulnak. A mentők mellett a tűzijáték idejére jelentős tűzoltó erők vonulnak ki, az eseményt 17 tűzoltó egység felügyeli majd 13 tűzoltóautóval, 2 hajóval, 9 motorcsónakkal, illetve egy emelőkosaras járművel.

A tájékoztatás szerint a Duna közepén lévő bárkákról, pontonokról, illetve az Erzsébet-hídról és a Szabadság hídról 40 ezer tűzijátékot lőnek ki 9528 vetőcsőből. A Duna pesti és budai oldalán a katasztrófavédelem egy-egy hajója és több rohamcsónakja biztosítja a rendezvényt. Annak érdekében, hogy a tűzoltók mielőbb az esetleges kárhelyszínre érkezzenek, a tűzoltóautók a rakpartokon állnak majd készenlétben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!