Válásuk után megpróbálta felrobbantani felesége új barátját, vádemelés lett belőle

2021. augusztus 19. – 13:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki megpróbálta felrobbantani felesége új partnerét válóperük ideje alatt, írja az MTI a fővárosi főügyész közleménye alapján.

A közlemény szerint a vádlott egy 49 éves külföldi férfi, aki a 2010-es évek elején költözött Magyarországra. 2016-ban házasodott össze a magyar nővel, 2016-ban azonban kapcsolatuk megromlott, ezért a feleség válni akart. A nő fél évvel később közölte a férfival, hogy új barátja van, a férfi ezután őt hibáztatta a kapcsolatuk megromlásáért és a folyamatban lévő válásukért.

A férfi ezért elhatározta, hogy válaszként csőbombát készít, és elhelyezi azt a nő új barátjának autóján. El is készítette a csőbombát, majd valamikor 2019. március vége és június 1-je között, ismeretlen helyen felerősítette azt az autóra. A feleség új barátja azonban

észrevette autóján a gyorskötözőkkel felerősített csőbombát,

leszerelte azt, majd bevitte a rendőrségre. Mint kiderült, a robbanószerkezet, tekintettel a csőbomba rögzítésének helyére és a benne található csaknem 500 grammnyi robbanóanyagra, alkalmas lett volna arra is, hogy embert öljön. A 49 éves férfi ellen vádat emeltek.

Kövess minket Facebookon is!