Ősztől csak a végzős diákok maradnak egy enyingi iskolában, a többi évfolyam más intézményekbe megy át

2021. augusztus 19. – 08:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptembertől csak a végzős osztályok maradnak az enyingi Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola gimnáziumi évfolyamain. A 9. osztály el sem indul, a 10–11.-esek más intézményekben folytatják tanulmányaikat, írja a Népszava.

A lap információi szerint tanárhiány okozza a problémát az iskolában, az amúgy is alacsony létszámú tanári kar ugyanis idén nyáron tovább csökkent: legalább tíz pedagógus hagyja el az iskolát nyugdíjazás, szülési szabadság vagy munkahelyváltás miatt. A helyükre nem sikerült új tanárokat találni. A lap megkérdezte az iskolát fenntartó Székesfehérvári Tankerületi Központot, ők nem ismerték el, hogy a tanárhiány állna az iskola kiüresedése mögött. Török Szabolcs tankerületi igazgató azonban megerősítette, hogy az elvándorló diákok miatt „feleslegessé vált” pedagógusok máshol folytatják.

Török arról beszélt, az elvándorlások miatt szűnnek meg az évfolyamok, hozzátette, a 10–11.-es évfolyamok esetében a tanulók létszáma el sem érte a meghatározott minimumot. A 9. évfolyam pedig a jelentkezők alacsony száma miatt el sem indult. Török azt is elmondta, információik szerint a diákok nagyobb része a mintegy 30 kilométerre lévő simontornyai Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnáziumban folytatja.

A tankerület az újságnak arról nem nyilatkozott, hogy mi lehet az oka annak, hogy diákok és tanárok is elhagyják az iskolát. A gimnázium egyik volt tanára a lapnak azt mondta, szerinte a pár évvel ezelőtti intézményvezetés-váltás miatt kialakuló szakmai konfliktusok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!