Könnyebben találhatnak albérletet a diákok

2021. augusztus 18. – 10:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Azok a felsőoktatásban tanuló diákok, akik nem kapnak kollégiumi férőhelyet, általában lakásbérlőként jelennek meg az albérletpiacon. Az ő helyzetüket könnyíti meg az ingatlan.com, valamint a Budapest Corvinus Egyetem (BCE) és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) most induló partnersége.

Az elmúlt években emelkedő bérleti díjak miatt nem volt könnyű az egyetemvárosokban lakhatást találni. Az ingatlan.com és a két egyetem együttműködésének keretében a közel 19 ezer kiadó lakás és ház alkotta országos kínálatból a BCE és az ELTE által előírt kritériumok szerint ajánlják az egyetemistáknak a legmegfelelőbb és legmegfizethetőbb albérleteket.

A feltételek között szerepel

  • az egy főre jutó havi lakbér maximális összege,
  • a minimális lakóterület mérete,
  • az egyetemekhez való közelség,
  • a kedvezményes összegű kaució és
  • a rugalmas bérleti feltétel.

Ez utóbbi segíthet egy esetlegesen bekövetkező újabb járványhullám esetén a diákok egyszerűbb, gyorsabb kiköltözésében.

Nemcsak a hallgatók, de a bérbeadók is kapnak garanciát a program keretében, mivel ezekre a bérleményekre is kiterjednek az intézmények etikai szabályzatai. A nem rendeltetésszerű lakáshasználat így akár fegyelmi eljárást is vonhat maga után.

Az együttműködés célja a hallgatók megfizethetőbb lakhatása, ezért a tulajdonosok vagy ingatlanközvetítők ingatlan.com-on meghirdetett ingatlanai ingyenesen bekerülhetnek az egyetemi programba, amennyiben azok megfelelnek az intézmények által előírt feltételeknek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!