A társasház normális lakói elnézést kértek a melegmagazintól, amellyel az „őslakók” le akarták vetetni a szivárványos zászlót

Legfontosabb

2021. augusztus 17. – 15:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Most a társasház normális lakóitól kapott levelet a Humen melegmagazin szerkesztősége, amelytől augusztus elején a ház „őslakóinak” nevében azt kérte valaki: távolítsák el a szivárványos zászlót az épület ablakából – írja a Hvg.hu.

A magazin szerkesztősége ezúttal egy kézzel írott levelet kapott, amelynek szövege a következő:

Most esett le, hogy a mi épületünkben zajlott le a zászlólevételes helyzet. Természetesen mi nem értünk egyet az »őslakókkal«, támogatjuk az LGBTQ+ közösséget! A ház normális lakóinak nevében is elnézést szeretnénk kérni!

Mint megírtuk: júliusban, a Budapest Pride Felvonulás előtti héten a Humen melegmagazin V. kerületi, Semmelweis utcai irodájának ablakába is kitettek egy szivárványzászlót.

Augusztus elején aztán a ház „őslakóinak” nevében egy névtelen levelet dobtak be a szerkesztőség postaládájába. A levélben azt kérték, hogy a szerkesztőség átmeneti bérlőként vegye figyelembe a lakók nyugalmát, illetve azt írták, hogy

„Magyarországon magyarok lakta házát a nemzeti zászlónk ékesítheti, erre vagyunk büszkék.”

A szerkesztőség ezután egy magyar nemzeti lobogót és egy uniós zászlót is kirakott az ablakba, de a szivárványos zászló maradt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!