Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségre pályázók közül Pálinkás Józsefnek is komoly vagyona van

Legfontosabb

2021. augusztus 17. – 09:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lezárult a regisztráció az ellenzéki előválasztáson való indulásra. A jelentkezőknek az erkölcsi bizonyítvány mellett igazolniuk kellett, hogy nincs ügynökmúltjuk, nincsenek köztartozásaik, és a vagyonukról is be kellett számolni. A jelölteknek ugyanolyan vagyonnyilatkozatot kellett tenniük, mint amilyet a parlamenti képviselőknek. Ez a sokat támadott, önbevalláson alapuló nyilatkozat nem ellenőrizhető, nem számonkérhető, és nem egészen mutatja az illető valós anyagi helyzetét. A Hvg.hu megnézte, milyen vagyonnal rendelkeznek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségre pályázók.

A momentumos Fekete-Győr Andrásnak szinte semmije nincs, Jakab Péter legalább jól keres, Karácsony Gergely sokkal tartozik, Márki-Zay Péter nem panaszkodhat – olvasható a cikkben. Sokan azt hiszik, hogy Dobrev Klára a legtehetősebb, de meglepő Pálinkás József vagyona is. A Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, az Új Világ Néppárt aspiránsának három ingatlanban van tulajdonrésze, van egy Volkswagen Passat CC-je, 11 millió forint megtakarítása bankszámlán, és további 328 millió különböző értékpapírokban.

Pálinkás József – Fotó: Huszti István/Telex
Pálinkás József – Fotó: Huszti István/Telex

A hat kormányfőjelölt közül Karácsony Gergely halmozta föl az egyik legtöbb adósságot, emeli ki a Hvg.hu. Karácsony Gergely vagyonnyilatkozatáról a Telex is beszámolt. Ebből az derül ki, hogy a főpolgármester 2020-ban Siófok-Sóstón vett hétvégi házat, amelynek felerészben tulajdonosa, mint ahogy egy zuglói lakásnak is. Más ingatlan, autó vagy vagyontárgy nincs a nevén. A Hvg.hu azt írja, a friss vagyonnyilatkozat szerint Karácsonynak 29 millió forintos bankhitelét és magánszemélyekkel szemben fennálló 3,7 milliós tartozását is rendeznie kell. Ezt főpolgármesteri fizetéséből kell megoldania, ami havi bruttó 1,49 millió forint.

A Hvg.hu fizetős cikke egyéb érdekes részleteteket is tartalmaz a többi aspiránsról. Kiderül például belőle, hogy ki az az egyéni választókerületekben indulni kívánó képviselőjelölt, akinek egyéb ingatlanai mellett Bécsben is van lakása, három autója közül az egyik egy 1961-es Rolls-Royce Phantom, megtakarítása eléri az 500 millió forintot, és van egy 500 darabos plüssmackógyűjteménye is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!