Ma tetőzik a kánikula, este jön a hidegfront

Legfontosabb

2021. augusztus 16. – 07:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn tetőzik a hőség: emiatt néhány megyére a legmagasabb fokú figyelmeztetést is kiadta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Várhatóan este viharos széllel érkezik meg a hidegfront, de már délutántól is lehetnek heves zivatarok, írja az MTI.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében azt írta: a napi középhőmérséklet sok helyen alakul 26, 27, főként délen 28, 29 Celsius-fok felett. A legmelegebb Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyében várható. A hőség miatt különböző szintű (első-, másod- és harmadfokú) figyelmeztetéseket adtak ki, amelyek ezen a térképen láthatók.

Forrás: met.hu
Forrás: met.hu

Az országos előrejelzés szerint a csúcsértékek 30 és 39 fok között alakulnak, a Fertő tó térségében és az északi határnál lesznek az alacsonyabb, a Dél-Alföldön a magasabb értékek. Késő este 20 és 31 fok közötti értékeket is mérhetnek az országban.

Hétfőn napközben eleinte nyugodt idő várható, de északon, északnyugaton erőteljesen labilizálódik a légkör, és késő délutántól már zivatarok, heves zivatarok is kialakulhatnak. Estétől északnyugat felől viharos széllel érkezik a hidegfront. Nagyobb zivatarok jobb eséllyel csak keddre virradó éjszaka valószínűek.

A zivatarveszély miatt kiadott különböző szintű figyelmeztetések ezen a térképen láthatók:

Az Időkép szerint kedden és szerdán nappal 24-25 fok várható, majd ismét melegszik az idő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!