A lánya nevével, címével és telefonszámával ellátott dobozban rakta ki az út szélére a néhány hetes kiscicákat

2021. augusztus 12. – 10:37

frissítve

A lánya nevével, címével és telefonszámával ellátott dobozban rakta ki az út szélére a néhány hetes kiscicákat
Fotó: Ügyészség

Másolás

Vágólapra másolva

A kiscicás hírek általában kedvesek és szívderítőek, de ha a címből nem lett volna egyértelmű, most nem egy kedves történetről van szó, hanem útszélre kitett kölykökről. A maguk ráhagyott kiscicák miatt egy 48 éves, büntetlen előéletű férfi ellen állatkínzás miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség.

A férfi július 13-án este tett ki és hagyott magára hat darab öt-hat hetes kiscicát egy nyitott papírdobozban, víz és élelem nélkül, Füzesgyarmat külterületén, a 4212. számú úton. A kölyök macskák nagyon rossz állapotban voltak, az ügyészség közleménye szerint ugyanis:

  • alultápláltak voltak;
  • a kiszáradás jeleit mutatták;
  • herpeszvírus okozta szemgyulladásban szenvedtek;
  • illetve bolhásak és fülrühesek is voltak.

Ráadásul gondozás nélkül két-három napon belül biztosan elpusztultak volna, de szerencsére még időben rájuk találtak, és a füzesgyarmati mezőőr és az állatorvos segítségével egy menhelyre kerültek.

A férfit, aki kitette a kiscicákat, nem volt nehéz megtalálni, ugyanis az állatok egy olyan dobozban voltak, amin szerepelt a férfi lányának neve, címe és telefonszáma is.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfit az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében pénzbüntetésre ítélje.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!