Polt Péterre hivatkoztak, befolyással üzérkedtek, letartóztatták őket

2021. augusztus 10. – 12:02

Másolás

Vágólapra másolva

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette miatt folytat nyomozást. De mit jelent ez?

2021 júniusában egy vállalkozó és alkalmazottja találkozott egy férfival, aki ellen épp büntetőeljárás folyt. A vállalkozó azt ígérte, ha kap 200 millió forintot, elintézi, hogy a férfi és felesége ellen folyamatban lévő büntetőügy letöltendő szabadságvesztés kiszabása nélkül záruljon le.

A vállalkozó a legfőbb ügyészre hivatkozott, mint aki ezt neki el tudja intézni, ezért a férfi jelenlétében kihangosítva felhívott valakit, akiről azt állította, hogy ő Polt Péter „jobbkeze”, és aki garantálta is, hogy a pénz ellenében nem kell majd börtönbe vonulnia. Azonban a felhívott illető legjobb esetben is csak egy Álpolt Péter jobbkeze volt, vagy pedig senkié.

A férfi többször találkozott egy ügyvéddel is, aki szintén megerősítette, hogy a vállalkozó valóban képes kedvezően befolyásolni a bíróság döntését, viszont ehhez védőként őt kell meghatalmazni a folyamatban lévő eljárásban.

Az ügyészség elrendelte a befolyásolásra alaptalanul hivatkozó személyek őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki őket, majd indítványozta letartóztatásukat, ami meg is történt.

Az ügyben eddig négy gyanúsítottat hallgattak ki.