Kövér László: Az embertől elveszik a bizonyosságot, hogy fiú-e vagy lány

2021. augusztus 8. – 15:16

frissítve

Kövér László: Az embertől elveszik a bizonyosságot, hogy fiú-e vagy lány
Kövér László a Szent Király Szövetségének Kárpát-medencei találkozóján Székelyudvarhely közelében 2021. augusztus 8-án – Fotó: MTI/Veres Nándor

Másolás

Vágólapra másolva

Kövér László vasárnap az erdélyi Oroszhegy községhez tartozó, a Székelyudvarhely közelében fekvő Székelyszentkirályon járt. Ott rendezték meg ugyanis a Szentkirály és Szentistván nevű települések a Szent Király Szövetségének Kárpát-medencei találkozóját, ahol a magyar Országgyűlés elnöke beszédet is mondott.

Ezt a látogatást az állami hírügynökség, az MTI kiemelt eseményként kezelte, tíz képet is kiadtak Kövér Lászlóról, a beszédének kulcsgondolatait pedig úgynevezett rövidhírben idézték. Ebből a tudósításból derül ki, hogy a fideszes házelnök szerint a rendszerváltoztatás kezdete óta nem tapasztalt módon támadás alatt áll a Szent István-i hagyaték: a keresztény kultúra, a nemzeti önazonosság és az állami szuverenitás. Az MTI így idézi azt, hogy mennyire riasztónak festette le a házelnök a világ helyzetét:

„A 21. században immár az alávetésre és kifosztásra kiszemelt embereknek elsődlegesen nem az országát, hanem a tudatát akarják megszállni, a lelkét akarják rabul ejteni. Az új harcmodor lényege, hogy az embert elidegenítik természetes közösségeitől, államától, nemzetétől, szülőföldjétől, hitétől, hagyományaitól, végső soron kiforgatják önazonosságából, sőt a végén a szó szoros értelemben önmagából is.

Még annak a bizonyosságát is elveszik tőle, hogy fiú-e vagy lány.”

Az Országgyűlés elnöke szerint nemcsak a harcmodor új, de az ellenség sem a régi: nem visel állami felségjelzést, nem áll mögötte semmiféle állami főhatalom – sőt, ő áll az állami hatalmak mögött, illetve fölött. Úgy vélte: ezt az ellenséget a

„megvásárolt vagy megzsarolt politikusok hada, a civil szervezeteknek csúfolt nemzetközi ügynökhálózatok, multinacionális vállalatok, világbirodalommá nőtt kommunikációs cégek és a nyugati tudatipar” alkotja.

Kövér László szerint ennek a háborúnak ma Magyarország és Közép-Európa az egyik leghangosabb csatatere, de ez a háború nemcsak Magyarország ellen zajlik, hanem a demokrácia, a nemzeti önazonosság és az emberi méltóság ellen is. „Magyarország csupán – mint 1456-ban, 1848-49-ben és 1956-ban – lehetőséget kapott a történelem urától, hogy másoknak is példát mutatva méltó maradhasson az igazi szabadságra” – fogalmazott.

A krisztusi parancsot és Szent István intelmeit idézte: „Ne féljetek!”, „Ha kitartotok, megmentitek lelketeket!”. A magyarok szerinte e helyzetet felismerve 2010 után építették újjá és állították a nemzeti érdekek szolgálatába az államunkat, ezért erősítették meg a magyarság határokon átívelő nemzeti összetartozását, ezért folytattak kölcsönös méltányosságot célzó, felelős szomszédságpolitikát és az európai létérdekek védelmét célzó felelős külpolitikát.

„Ennek a politikának a folytatása lesz a tét 2022-ben is. Álljunk hát készen!” – utalt a jövő évi választásokra Kövér László.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!