Nem tudtak felszállni a görög sziget felé, bedurvultak egy Pesten ragadt Wizz Air gép utasai

2021. augusztus 7. – 14:46

Másolás

Vágólapra másolva

A Wizz Air közleménye szerint verbálisan és fizikailag is erőszakossá váltak egy, a Liszt Ferenc reptéren ragadt gép utasai. Az utasoknak nem tetszett, hogy a repülő az időjárás miatt nem tudott felszállni Santorini felé.

A probléma eredetileg azzal kezdődött, hogy pénteken a rossz idő, erős szél miatt nem tudott felszállni a görög szigetről a Wizz Air Szantorini-Budapest járata, ami miatt 200 Budapestre tartó utas nyaralása hosszabbodott meg egy nappal.

Nagyobb gond Budapesten lett, ahol a Santorinin ragadt gép miatt nem tudtak elindulni az arra váró következő turnus utasai. A Wizz Air a 24.hu-nak az esetről azt írta, hogy

„tovább nehezítette a helyzetet, hogy a Budapesten ragadt gép utasai közül a várakozás alatt többen verbálisan és fizikailag is erőszakossá váltak, ezzel veszélyeztetve az utazás biztonságát. A légitársaságunk zéró toleranciát tanúsít minden agresszív viselkedéssel szemben, számunkra továbbra is a legfontosabb utasaink, a személyzet és a repülőgép biztonsága”.

Bár a késés rajtuk kívülálló okokból történt, a Wizz Air közleményében elnézést kért minden érintett ügyfelétől a kellemetlenségekért. Santorinin a reptérzár más légitársaságokat is érintett, és csak nagyon kevés szálláshely állt rendelkezésre a szigeten. A Wizz Air közleménye szerint kifizetik az utasoknak a szállás és reptéri transzfer extra költségeit, ha benyújtják a kárigényüket. A Santoriniba tartó járat végül szombaton fél egykor felszállt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!