A körtés-mézes Napraforgó lett az ország tortája 2021-ben

2021. augusztus 3. – 14:26

frissítve

A körtés-mézes Napraforgó lett az ország tortája 2021-ben
Fotó: Nagy Mihály

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenötödik alkalommal is kiosztották az ország tortája címet, amit idén Fodor Sándor budapesti cukrász (Habcsók Cukrászda) Napraforgó fantázianevű süteménye nyert el. Az erről szóló közlemény szerint a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt és az „Egy a Természettel” versenyt Füredi Krisztián cukrászmester nyerte a „Beszterce rózsája” és a „Nimród” fantázianevű tortáival.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete minden évben kedvelt magyar ízekkel, gyümölcsökkel készült recepteket vár, olyan tortákat, amik az ünneppel vagy Magyarországgal összefüggésbe hozhatók, és szigorúan csak kiváló minőségű, természetes és egészséges alapanyagokat tartalmaznak.

Fodor Sándort a nyári napraforgómezők inspirálták alkotásakor, amihez felhasznált vilmoskörtét, hársmézet, joghurtot, pirított napraforgót és karamellizált csokoládét is. „Csokoládés, ropogós talpon, búzalisztmentes, pirított napraforgó-őrleménnyel készült felverten helyezkednek el a különböző textúrájú rétegek” – fogalmaztak.

A második helyezett a budapesti Nándori Cukrászda csapata által készített Őszi pitymallat lett, míg a harmadik helyen a Szabacsi rubato, Lakatos Pál cukrász (Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós) alkotása végzett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!