Nagy kerülővel lehet csak bemenni majd az EFOTT területére

2021. július 30. – 19:30

Másolás

Vágólapra másolva

Nem lehet majd Velence területéről bejutni az EFOTT fesztivál területére, miután Sukoró és Velence önkormányzatai nem tudtak egymással megegyezni – derült ki a Velencei Önkormányzat Facebook-posztjából.

Az EFOTT idén „néhányszáz méterre” költözött át, ám így már Sukoró területén van a fesztivál. A Velencei önkormányzat szerint „az esemény időpontjával, megszervezésével kapcsolatban sem Sukoró, sem az EFOTT nem tájékoztatta Velence Város Önkormányzatát”, és idén nyáron is nekik kellett megkeresni a szomszédos települést, hogy egyeztessenek.

Az új helyszínt ugyanis a Velence egyik főútjáról nyíló Evezős útról lehet a legegyszerűbben megközelíteni, ám a település szerint az úthálózat nem képes kezelni a napi 30-35 000 főnyi forgalmat. Emellett azt is szóvá tették, hogy a fesztiválozók útvonalán „közterületek parkolóvá, utcái, terei wc-vé és szemétteleppé alakulnának át”. Szerintük Sukorónak erre megvan az infrastruktúrája.

Mivel nem sikerült megegyeznie a két városnak, ezért Velence „az egyetlen fennmaradó megoldást” választotta, 18 napra lezárta az Evezős utat, amivel azonban

majdnem 8 kilométeres kitérőre kényszeríti azokat, akik Velencéről szeretnének bemenni a fesztiválra.

A város ettől függetlenül kifejezte reményét, hogy sikerül majd ennél jobb megoldást találni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!