Elviszik helyéről a városligeti időkereket a felújítások miatt

2021. július 29. – 16:31

Másolás

Vágólapra másolva

A Városliget felújítási munkálatai miatt elviszik helyéről az időkereket, írja a HVG. A Városliget Zrt. szerint a szobor, mely sosem működött eredeti funkciója szerint, állagromlása miatt felújításra szorul.

„Hatalmas súlya miatt egyben nem szállítható, csak szakszerűen szétszerelve úgy, hogy ismét összeállítható legyen, a folyamat várhatóan több mint egy hónapig tart majd. Az Időkerék felújításáról és új helyéről később várható döntés”

– mondta a lapnak Guba Sándor, a Városliget Zrt. kommunikációs referense az időkerékről. Guba hozzátette, a városligeti parkfejlesztés harmadik szakasza jelenleg is zajlik, folytatódik a Városliget tájépítészeti megújítása, a ligeti zöldfelületek rehabilitációja.

Felújítások a Városligetben 2018-ban – Fotó: MTI Fotó: Máthé Zoltán
Felújítások a Városligetben 2018-ban – Fotó: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Megújul a park egykori bejárata, a Rondó is, illetve a liget új szakasszal bővül a Városligeti Promenád a Műcsarnok és Múzeum Mélygarázs között, valamint az épülő Néprajzi Múzeum és Magyar Zene Háza környezetének kertészeti kialakítása is megtörténik.

Az Időkereket 2004-ben avatták fel jelenlegi helyén, amikor Magyarország csatlakozott az EU-hoz. Rétvári Bence a felavatáskor úgy fogalmazott, a szobor „az állam rossz vagyongazdálkodásának ékes bizonyítéka”, az időkerék ugyanis 350 millió forintba került akkor az országnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!