Több mint 5 milliárd forintot költött el a kormány egy konzultáció miatt

2021. július 23. – 16:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Összesen 5 milliárd 730 millió 758 ezer 371 forintot költött a kormány az „Újraindítjuk a gazdaságot” kampányára – írta Kassai Dániel XVIII. kerületi önkormányzati képviselő Facebook-oldalán.

A februárban zajló kampány egy 7 kérdésből álló online kérdőív kitöltésére biztatott. Kassai fél éve fordult közérdekű adatigényléssel a Miniszterelnöki Kabinetirodához, hogy megtekinthesse kampány költségvetését, erre csak most, hónapokkal később kapott lehetőséget.

Kassai elmondása szerint a Miniszterelnöki Kabinetirodába csak telefon nélkül mehetett be, a megtekinthető dokumentumok egy részét pedig kitakarták, így nem jutott hozzá minden információhoz.

Ettől függetlenül kiderült, hogy a megrendelést a Miniszterelnöki Kabinetirodától ismét a New Land Média Kft. kapta meg, amely a Hvg.hu szerint korábban is sikerrel szerepelt már a kormányzati kommunikációs közbeszerzéseken.

A konzultációt hirdető médiumok között szerepelt például az Origo, a Pesti Srácok illetve a Pesti Tv, a köztévé több csatornája, valamint a TV2 és az RTL Klub is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!