Rácz Zsófia nem tud olyan iskoláról, ahol „népszerűsítenék a homoszexualitást”

2021. július 22. – 20:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Závecz Research kutatásában azt kérdezte: „Ön szerint elfogadható lenne-e, ha az országnak homoszexuális miniszterelnöke lenne?” A válaszadók 47%-a, azaz közel fele válaszolta erre azt, hogy egyáltalán nem, míg további 25% jelölte meg az inkább nem lehetőséget. Mindössze az emberek 20%-a gondolta úgy, hogy nem lenne ezzel semmi probléma (8% pedig nem válaszolt).

A kutatás nyomán az RTL Klub felkereste Rácz Zsófiát, a kormány fiatalokért felelős helyettes államtitkárát. Rácz azt nyilatkozta, „nem az ő feladata elképzelni vagy nem elképzelni” azt, hogy egy kormánytag homoszexuális legyen Magyarországon.

„Ez nem úgy történik, hogy akkor én elképzelem, és az úgy lesz”

– fogalmazott az államtitkár. Az RTL megkérdezte azt is, tud-e Rácz konkrét példát mondani olyan iskolára vagy óvodára, ahol szándékosan népszerűsítették a homoszexualitást.

„Én nem tudok ilyen iskolát vagy óvodát, de ez viszont nem azt jelenti, hogy nincsen ilyen.”

Kifejtette azt is, szerinte „rengeteg iskolapszichológus és pedagógus van az iskolákban”, akikkel tud beszélni egy homoszexuális fiatal.

Videónkban korábban azzal a kérdéssel fordultunk a Fidesz–KDNP politikusaihoz, hogy szerintük elfogadható lenne-e, ha egy kormánytag homoszexuális lenne. Semjén Zsolt nem rajongana érte, Varga Judit szerint beleférne. A teljes videót itt nézheti meg:

Csütörtökön a kormányinfón érdeklődtünk Gulyás Gergelynél, és nagy kacagás tört ki, amikor Gulyás arról beszélt, hogy a fideszeseknek és a Pride-on részt vevőknek „nincs közös metszete”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!