Gulyás szerint semmi nem indokolja a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli összehívását

2021. július 22. – 09:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mi alapján állítják, hogy jogszerű volt a Pegasus használata, kérdezte a Népszava újságírója, amire Gulyás azt mondta, ők csak azt állítják, hogy minden információszerzés jogszerű keretekben zajlott, mert van egy törvény, ami szabályozza, ezt kell betartani. „A hisztériakeltésben nem vagyunk partnerek” – mondta Gulyás, aki szerint semmi nem indokolja most a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli összehívását.

A lap újságírója többször megkérdezte, miért nem tartanak ülést, ahol zárt ajtók mögött tisztázhatnák a kérdéseket, de Gulyás szerint semmi nem indokolja a rendkívüli összehívást. Gulyás szerint ez az ügy nem arról szól, hogy a nagy többség attól tartana, hogy lehallgatják, hanem hogy a kormányt meg lehet vádolni azzal, hogy egy ilyen ingoványos területen visszaélt a hatalmával, eszközeivel. De ennek az állításnak nincs alapja. A miniszter szerint a nemzetbiztonsági bizottságnak szívesen ad a Belügyminisztérium tájékoztatást, de semmi nem indokolja a rendkívüli összehívását.

A lap újságírója többször elmondta, hogy a fideszes többség rendszeresen megakadályozza a bizottság összehívását, amikor a kormányt érintő ügyeknél önkényesen úgy döntenek, hogy az éppen nem ügy, felesleges stb. Gulyás szerint van rendes menete az ülésezésnek.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!