Gulyás szerint a botrány csak arra alkalmas, hogy az államba és titkosszolgálatba vetett bizalmat aláássa

2021. július 22. – 10:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyást a Hvg.hu újságírója is arról kérdezte, hogy ki kell-e vizsgálni ezt a Pegasus-ügyet, támogatnának-e egy vizsgálóbizottságot, ami ezt vizsgálná. Gulyás elmondta, csak a nemzetbiztonsági bizottság az, amit támogatni lehet egy ilyen esetben. A kormány azt támogatja, hogy a nemzetbiztonsági bizottság saját ellenőrzési feladatának eleget tudjon tenni, a hisztériakeltést nem támogatják.

Mivel a Hvg egykori munkatársának neve is előkerült az ügyben, a Hvg.hu újságírója megkérdezte Gulyást, szerinte jogszerűen megtörténhet-e, hogy egy amúgy maffiózókkal, szervezett bűnözőkkel nem foglalkozó újságíró, illetve családja telefonjait lehallgatják. Gulyás szerint ha egy újságíró valamilyen kontaktba kerül egy Magyarország érdekeivel ellentétes hírszerzési emberrel, akkor le fogják hallgatni. Ha azt az újságírót a fia mutatta be annak a gyanús embernek, akkor a fiát is le fogják hallgatni.

Gulyás szerint minden államnak van titkosszolgálati tevékenysége, aminek megvannak a jogszerű korlátai, de mivel titkos, így nyilvános ellenőrzése nincs. Van, kell, hogy legyen valami bizalom az állam iránt, hogy jogszerűen történnek ezek a dolgok, a botrány kizárólag arra alkalmas, hogy az ebbe vetett hitet gyengítse, mondta Gulyás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!