Megint kicsit kevesebb út jut az autósoknak Budapesten, egy időre buszsáv lesz több szélső sávból

2021. július 21. – 12:50

Másolás

Vágólapra másolva

Ha még nem érte volna elég kormányzati kritika Budapest vezetését azért, mert nehézkesebb a haladás a városban a különféle felújítások miatt, akkor most itt egy újabb lehetőség erre: a BKV Zrt. friss sajtóközleménye szerint ugyanis 2021. július 24- től augusztus 22-ig, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest állomások között metrópótló autóbuszok szállítják az utasokat, emiatt pedig a városban több helyen is kénytelenek megváltoztatni a forgalmi rendet.

A sajtóközleményben foglaltak alapján a négy hétig tartó lezárás idején csak folyamatos vágányzár mellett végezhető munkafolyamatokat végeznek a metróban.

És akkor nézzük, mire is kell számítani, hogy könnyebb legyen a buszokat (illetve metrópótló autóbuszokat) használók (és, figyelem, a motorosok, robogósok!) közlekedése:

  • A Váci úton – a városból kifelé vezető irányban – a jelenlegi buszsávot meghosszabbítják egészen a Déryné közig.
  • A Váci úton a belváros felé vezető oldalon, a szélső forgalmi sáv már a Zsilip utcától buszsáv lesz.
  • A Róbert Károly körúton a Teve utcai csomópontnál – az Árpád híd felől érkezőknek – sem balra a Teve utcába, sem visszafordulni az Árpád híd irányába nem lehet, egyéb forgalmi irányoknál pedig sávelhúzásokra kell számítani.
  • A Róbert Károly körúton, az Árpád híd irányában a Váci úti kereszteződésnél, csak a belső – kanyarodó-visszafordító – sávból lesz elérhető a belváros és a Kacsóh Pongrác út.
  • Az Üllői úton, a Borbás Vince sétány és Kőér utca között mindkét irányban buszsáv lesz a szélső forgalmi sávokból.
  • A Vak Bottyán utcában kizárólag buszok közlekedhetnek a Ferihegyi Repülőtérre vezető út és Lehel utca közötti szakaszon, a lakóházas övezetben a célforgalom engedélyezett.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!