Az elütött közteres 50 méteren át küzdött egy Audi motorháztetőjén az életéért

2021. július 21. – 06:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Időm sem volt kitérni előle, az egyensúlyomat vesztettem, és felkerültem a motorháztetőre. Próbáltam fogást találni, ekkor meg tudtam kapaszkodni a motorháztető peremébe. Ezután intenzíven gyorsított, csikorgó kerekekkel és felbőgő motorral indult el az úton.

Erősen kapaszkodtam, 50 méteren át küzdöttem a motorháztetőn az életemért. Ösztönösen szorítottam, hogy nehogy a jármű alá kerüljek”

– így idézi fel a Blikknek Kuba Richárd, az elütött III. kerületi közterület-felügyelő, hogy mi történt vele múlt vasárnap.

A férfi egy társával a Hídfő utcában akart igazoltatni egy audist, aki olyan helyen parkolt, ahová csak engedéllyel lehet behajtani. A sofőr nem volt együttműködő az igazoltatás alatt, és váratlanul beletaposott a gázba, így került az autót épp fotózó Kuba a motorháztetőre.

„Végül egy hirtelen kanyar után lerepültem, ő pedig segítségnyújtás nélkül elhajtott”

– mondja a 32 éves közteres, akinek most egy kis pihenőre van szüksége, de mindenképp szeretné folytatni a munkáját, amint lehet.

Az Audi 22 éves sofőrje, V. L. Zsolt másnap önként feladta magát a rendőrségen, miután megtudta, hogy keresik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályán hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe is vették.

Kövess minket Facebookon is!