Az elütött közteres 50 méteren át küzdött egy Audi motorháztetőjén az életéért

2021. július 21. – 06:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Időm sem volt kitérni előle, az egyensúlyomat vesztettem, és felkerültem a motorháztetőre. Próbáltam fogást találni, ekkor meg tudtam kapaszkodni a motorháztető peremébe. Ezután intenzíven gyorsított, csikorgó kerekekkel és felbőgő motorral indult el az úton.

Erősen kapaszkodtam, 50 méteren át küzdöttem a motorháztetőn az életemért. Ösztönösen szorítottam, hogy nehogy a jármű alá kerüljek”

– így idézi fel a Blikknek Kuba Richárd, az elütött III. kerületi közterület-felügyelő, hogy mi történt vele múlt vasárnap.

A férfi egy társával a Hídfő utcában akart igazoltatni egy audist, aki olyan helyen parkolt, ahová csak engedéllyel lehet behajtani. A sofőr nem volt együttműködő az igazoltatás alatt, és váratlanul beletaposott a gázba, így került az autót épp fotózó Kuba a motorháztetőre.

„Végül egy hirtelen kanyar után lerepültem, ő pedig segítségnyújtás nélkül elhajtott”

– mondja a 32 éves közteres, akinek most egy kis pihenőre van szüksége, de mindenképp szeretné folytatni a munkáját, amint lehet.

Az Audi 22 éves sofőrje, V. L. Zsolt másnap önként feladta magát a rendőrségen, miután megtudta, hogy keresik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályán hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe is vették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!