Az izraeli kémfegyver miatt a Jobbik összehívja a nemzetbiztonsági bizottságot

2021. július 18. – 21:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Stummer János összehívja a nemzetbiztonsági bizottságot a Direkt36 cikkében bemutatott izraeli kémprogram miatt, amivel például a kormány kritikusait és újságírókat is lehallgattak – írja a bizottság elnöke a Facebookon.

„Kezdeményezzük, hogy a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésen hallgassa meg a kormány adott ügyben felelős politikusait és az illetékes szolgálatok vezetőit: tételes válaszokat akarunk kapni a cikk minden felvetésére, mert amennyiben a kormány nem képes érdemben cáfolni az állításokat, akkor azokat tényként fogjuk kezelni”

– áll a bejegyzésben.

Stummer azt írja, hogy ha a kormánytagok vagy a kormánypárt bizottsági tagjai bojkottálják az ülést, akkor arra beismerésként tekintenek majd.

Vasárnap jelent meg a Telexen a Direkt36 és tizenhat másik szerkesztőség közös oknyomozó riportja, amiben arról számolnak be, hogy hogyan hallgattak le és figyeltek meg többek között újságírókat, vagyonos üzletembereket, jogvédőket világszerte egy Pegasus nevű izraeli kémprogrammal.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom