Közel 100 mm eső szakadt le a Dunántúlon, villámárvizek kísérték

2021. július 18. – 13:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat délután rövid idő alatt hatalmas mennyiségű, több mint a havi átlag csapadékösszeg szakadt a Dunántúl déli részére, írja az Időkép.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Lokálisan 100, vagy közel 100 mm eső esett, ennek hatására a csatornák, vízelvezetők megteltek vízzel, helyenként vízátfolyások és villámárvizek alakultak ki.

A rendkívüli vízmennyiség a legnagyobb fennakadást Sásdon és környékén okozta, ahol majdnem térdig érő vízben kellett átgázolniuk az autóknak.

A videót olvasói felvételek alapján készítette az Időkép:

A Bama.hu cikke szerint Bikalon a vihar egy hatalmas fenyőfát döntött egy épületre. Az épületben biztosan jelentős mennyiségű kár keletkezett, személyi sérülésről nincs információik. A mentési munkálatokat vasárnap folytatják.

A MetFigyelő szerint a Tolna megyei Jágónakon az autók ablakáig ért a víz:

Több helyen okoztak károkat a hétvégi zivatarok – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap az MTI-t. Országszerte riasztották a tűzoltókat a viharral összefüggésben, többségében letört faágak, kicsavart fák miatt. A legtöbb hívást Budapesten és Pest megyében kapták. A szóvivő tájékoztatása szerint eddig 21 épületkárról érkezett bejelentés villámcsapás, villámárvíz vagy beázott pincék miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap ismét első-, és másodfokú riasztásokat, figyelmeztetéseket adott ki a felhőszakadás, valamint a zivatar veszélye miatt is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!