A rendőrség közzétette, hogyan lehet gyorsabban átjutni Horvátországba

2021. július 16. – 20:55

frissítve

A rendőrség közzétette, hogyan lehet gyorsabban átjutni Horvátországba
Fotó: Varga György/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken írta ki honlapjára, hogy a Horvátországba utazók gyorsabban is átjuthatnak a határon, ha előre regisztrálnak egy erre a célra létrehozott oldalon, írja az MTI.

Az EnterCroatia magyarul is kitölthető űrlap kitöltése nem kötelező, de ha azt valaki az utazás megkezdése előtt, akár közvetlen aznap helyesen kitölti, hozzájárul a várakozási idő csökkentéséhez, és jóval hamarabb átjuthat a magyar-horvát határon.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az egy autóban utazók a járművezetővel, az űrlapon a kijelölt fő utassal együtt regisztráljanak és mindannyian szerepeljenek az űrlapon, mert csak így lesz lehetőségük a gyorsított ellenőrzésre. Azt kérik, hogy a regisztrálók a határátkelés előtt készítsék elő a szükséges úti okmányaikat és az érvényes regisztráció visszaigazolásáról szóló dokumentumot nyomtassák ki és jól láthatóan helyezzék el a szélvédő mögött, ezzel is segítve a rendőrök munkáját.

Szükség esetén a két ország rendőrei a határ két oldalán lehetővé teszik, hogy a regisztráltak külön forgalmi sávokban vagy külön kijelölt kapukon léphessék át a határt.

Az ORFK arra figyelmezteti az útra kelőket, hogy ne csak az utazás előtt tájékozódjanak az aktuális határátlépési helyzetről, hanem a határhoz közeledve kísérjék figyelemmel a jelzőtáblákat is. Ha szükséges, forgalomirányító rendőrök fogják segíteni a határ felé tartókat.

A közleményben azt írják, a horvát és a magyar rendőrség között nagyon jó az együttműködés, ha nő a várakozási idő, a két hatóság további összehangolt intézkedésekkel segíti az átkelőket.

A gyorsabb átlépést biztosító űrlap itt érhető el: https://entercroatia.mup.hr/
További információk pedig itt olvashatók: https://entercroatia.mup.hr/questions

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!