Azt hazudta a munkásoknak, hogy őt sem fizették ki, pedig csak lenyúlta a munkabért a budapesti építőipari vállalkozó

2021. július 14. – 09:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Azzal gyanúsít a rendőrség egy 44 éves győri nőt és egy 53 éves budapesti férfit, hogy 2018 végétől több olyan céget alapítottak, amik építőipari munkákat vállaltak el az országban, majd a munkák elvégzésével több embert is megbíztak. A munkások el is végezték a rájuk bízott feladatot, de fizetést nem kaptak – írja a Police.hu.

Sz. Géza az alkalmazottaknál arra hivatkozott, hogy a munkákért ígért összeget ő sem kapta meg, így nem tud fizetni, pedig a pénzt megkapta és meg is tartotta. A gyanú szerint a férfi közel 3 millió forinttal károsította meg az embereket.

A rendőrség információi szerint Sz. Géza abban is részt vett, hogy 2020 februárjában egy 54 éves komáromi nő hamis tartalmú iratokkal egy ilyen cég ügyvezetője lehessen. Az érintett céghez fűződő bűncselekmények nyomozása még tart.

A két nő megjelent a hatósági idézéseken, a férfi azonban nem, lakóhelye pedig ismeretlen volt, így körözést adtak ki ellene tavasszal. Ezután Sz. Gézát 2021. július 9-én egy igazoltatás során fogták el a fővárosban. Kiderült, hogy másik két ügyben is körözték: a XIII. kerületi Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás, míg a Veszprémi Törvényszék jogerős börtönbüntetés letöltése miatt kereste.

A II. kerületi nyomozók Sz. Gézát és T. Ildikót (a 44 éves győri nőt) kisebb kárt okozó csalással, valamint nagyobb kárt okozó csalással gyanúsítják, emellett Sz. Gézát és A. Mónikát közokirat-hamisítással is gyanúsítják. Kihallgatásukon tagadták a bűncselekmények elkövetését.

Sz. Gézát a kihallgatása után a börtönbüntetés letöltése miatt átszállították az illetékes büntetés-végrehajtási intézetbe. A két nő szabadlábon védekezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!