Tévézett, így nem vette észre, hogy unokája meztelenül elszökött és az utcán kóborolt Dunakeszin

2021. július 13. – 10:32

Másolás

Vágólapra másolva

Meztelenül kóborló kisfiúra figyelt fel egy járókelő 2021. július 9-én délelőtt Dunakeszin, és mivel a gyerek nem állt szóba vele, hívta a rendőröket. A kiérkező járőrök egyike – egy 4 és egy 3 éves testvérpár anyukája – szólította meg az akkor már egy kölcsönpólóban álldogáló kisfiút: elmondta neki, hogy rendőr és megbízhat benne – írja Facebook-oldalán a rendőrség.

A kisfiú ezután közlékenyen válaszolt a rendőrnő kérdéseire, elárulta keresztnevét és azt is, hogy 4 éves (igazából csak januárban múlt három). Azt is mondta, hogy bölcsődébe jár, de a szülei nevét nem tudta megmondani, csak azt, hogy anyának és apának hívják őket, illetve a lakcímét sem ismerte. A rendőrök az ügyeletes bölcsődébe mentek a fiúval, ám ott nem ismerte senki. Ezután az intézményvezető segítségével valahogyan mégis utánajártak a kisfiú személyazonosságának, és amíg az anyukáját értesítették, addig a rendőrnő helyi látványossággá vált a gyerekek körében.

A lényeg most jön: a rendőrök a kisfiú édesanyjától megtudták, hogy felügyelettel a nagypapát bízták meg, aki lánya telefonhívásáig nem is tudta, hogy unokája eltűnt, tévét nézett. A 66 éves nagypapa esetleges büntetőjogi felelősségét a Dunakeszi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!