Végső nyugalomra helyezték Gábor Zsazsát Budapesten

2021. július 13. – 15:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Halála után csaknem öt évvel örök nyugalomra helyezték Gábor Zsazsa magyar származású amerikai színésznő hamvait kedden Budapesten, a Fiumei úti sírkert Művészparcellájában – tudósított az MTI.

Frédéric von Anhalt herceg, a 99 éves korában meghalt Gábor Zsazsa özvegye a Nemzeti Örökség Intézetével és a Magyar Hollywood Tanáccsal együttműködve hozta haza Amerikából a világhírű színésznő hamvait, hogy végakaratát teljesítve szülővárosában temessék el. A művésznőnek 2016-ban Los Angelesben is rendeztek gyászszertartást.

A herceg, Gábor Zsazsa kilencedik férje a szertartáson mondott búcsúbeszédében hangsúlyozta: a szertartás nem temetés, hanem Gábor Zsazsa életének ünneplése, úgy, ahogy a színésznő szerette volna.

Az özvegy, aki 36 évig élt együtt a színésznővel, azt mondta: a leggyönyörűbb nő volt, aki elhagyta Magyarországot, de filmes pályafutása során soha nem felejtette el a hazáját.
Vándor Éva színésznő, Gábor Zsazsa magyar szinkronhangja úgy emlékezett, hogy ő volt az első igazi celeb, olyan magyar díva, akinek valóban összejött az amerikai álom.

„Szépségkirálynőként érkezett a' 40-es években Hollywoodba, amit gyakorlatilag lehengerelt személyiségével, házasságaival. Ruhái, ékszerei és partijai szolgáltattak témát folyamatosan a lapoknak” – mondta a színésznő.

Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke búcsúbeszédében arról beszélt, hogy Gábor Zsazsa Facebook és Instagram nélkül vált celebbé. „Nem baj, ha nem igaz, csak beszéljenek rólam” – idézte a díva híres mondását.

„Nem a celebről kell beszélnünk itt, hanem egy olyan emberről, aki magyarságát élete végéig megőrizte. Zsazsa a világot akarta látni, de mindig Magyarországra gondolt” – fogalmazott Bokor Balázs.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!