Soprontól Balatonfüredig másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás miatt

2021. július 11. – 08:57

Másolás

Vágólapra másolva

Szokás szerint az ország két részre oszlik a mai napon, de nem politikai értelemben, hanem az időjárás tekintetében. Míg az ország jellemzően keleti és déli felén 30-32 fok közötti maximumokra kell számítani, addig egy nyugatról észak-keletre húzott sávban jellemzően az ország Dunától nyugatra eső részén felhőszakadás miatt adott ki másodfokú riasztást az Országos Meteorológiai szolgálat.

Az ország dél-nyugati és középső részén pedig elsőfokú riasztás van érvényben felhőszakadás miatt.

„Többfelé és több alkalommal várható zivatartevékenység. A zivatarokat átmenetileg viharos (60-70 km/h) széllökés, kisméretű jég (1 cm körül), és elsősorban felhőszakadás kísérhet: egyes zivatarcellákból rövid idő alatt 30-50, néhol akár 70-80 mm-t meghaladó mennyiségű csapadék hullhat” – fogalmaz az OMSZ a várható felhőszakadásokról.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Pénteken napközben hatalmas vihar vonult át az országon, az útját kidőlt fák és leszakadt ágak kísérték. Pénteken 281 esetben volt szükség a tűzoltók munkájára. A legtöbb beavatkozásra Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom megyékben és Budapesten volt szükség, de Somogy, Vas és Zala megye kivételével minden megyében keletkeztek viharkárok – írja az MTI az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szombat reggeli közleménye alapján.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!