Hatvanezer forintért intézett társaival védettségi igazolványt oltatlanoknak egy budapesti orvosi asszisztens

2021. július 07. – 07:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több millió forintot, 1148 kitöltött regisztrációs nyilatkozatot, oltási igazolásokat, üres ampullákat, jegyzeteket, telefonokat és laptopokat foglaltak le a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói annak a három nőnek a lakásán, akiket azzal gyanúsítanak: pénzért védettségi igazolványt intéztek oltatlanoknak.

A Police.hu híre szerint H. S. Mónika és két társa, S. Jennifer és L. Istvánné 2021. április 9. és június 15. között üzleteltek az igazolványokkal. A 25 éves S. Jennifer és a 43 éves L. Istvánné a jelentkezőket toborozta, az orvosi asszisztensként dolgozó 37 éves H. S. Mónika pedig azok adatait elektronikusan rögzítette az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) nevű információs rendszerbe. Úgy tudni, az igazolványokért általában 60 ezer forintot kértek.

A nőket védettségi igazolással való visszaélés miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették őket. A bíróság közben már el is rendelte H. S. Mónika és L. Istvánné letartóztatását, míg S. Jennifert bűnügyi felügyelet alá helyezte.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom