Baleset után egy sofőr megállt az M1-es belső sávjában, videón látszik, ahogy centikre húztak el mellettük a száguldó autók

2021. július 7. – 10:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy román autó szombat eset ráfutott egy kisteherautóra, majd ahelyett, hogy a leállósávban tárgyalták volna meg a balesetet, ott helyben megállt a belső sávban – írja a Magyar Közút. Az autó ugyan teljesen működőképes volt, de az autó utasai kitették a vészvillogót és az elakadásjelző háromszöget, és ott mászkáltak, beszélgettek, csókolóztak az autó körül. Az esetről videó is készült.

A Magyar Közút hangsúlyozta, hogy „az M1-es az egyik legforgalmasabb autópálya, ahol még éjszaka is jelentős a – főleg – tranzitforgalom.” Szerencsére az eredeti koccanáson kívül nem történt velük másik baleset.

„Nem volt rajtuk láthatósági mellény, és nem a szalagkorláton túl várakoztak, csupán az elakadásjelző háromszöget tették ki. Tettük azért is elképesztő, mert miután a belső sávban leparkoltak, mellettük centikkel haladt el több jármű”

– áll a közleményben.

A Magyar Közút arra kéri az autósokat, hogy ha hasonló helyzetbe kerülnek, akkor próbálják meg minél hamarabb a kisteherautó példáját követni, és húzódjanak le a külső sávba. Ott használjanak elakadásjelző háromszöget, kapcsolják be a vészvillogót és vegyenek fel láthatósági mellényt. Minden esetben a szalagkorláton túl várakozzanak.

„Ha pedig segítségre van szükségük, hívják a 112-es számot.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!