Az ügyészség súlyosítaná, a védője enyhítené a férfi büntetését, aki három éve ok nélkül megvert egy utast egy csepeli buszon

2021. július 7. – 09:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Három éve egy középkorú és egy fiatalabb férfi összeveszett egy idősödő utassal a 148-as buszon, mert az szóvá tette, hogy a két utastársa kulturálatlanul viselkedik. Erre a két férfi szidalmazni kezdte, leköpték és többször megütötték a fejét, végül a busz padlójára került. Az idősebb támadó ekkor legalább hat alkalommal ököllel és tenyérrel fejbe verte, majd mikor a bántalmazott utas menekülni próbált a sofőr felé, újra úgy megütötte, hogy elesett.

A Fővárosi Fellebviteli Főügyészség közleménye szerint a sofőr csak akkor állította meg a buszt, amikor a középkorú támadó rászólt, hogy leszállnának.

A megvert utas koponyaűri vérzéssel, életveszéllyel járó sérülést szenvedett el. A busz kamerája felvette az esetet, így a rendőrség elkapta a két támadót.

A Fővárosi Törvényszék június közepén életveszélyt okozó testi sértésért 8 év fegyházra és 8 év közügyektől való eltiltásra ítélte az egyik vádlottat, aki többszörös visszaeső. Az ügyészség szerint ez nem volt elég, ezért súlyosabb büntetésért fellebbezett, de a védelem szerint még ez is túlságosan sok volt, ezért enyhébb minősítés megállapítását és enyhébb büntetést kért.

„A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezéssel egyetértve a normakövetésre képtelen, a társadalmi együttélés szabályait súlyosan megszegő középkorú férfival szemben büntetése súlyosítását kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál”

– olvasható a közleményben.

A fiatalabb tettestársat első fokon nem jogerősen 5 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől való eltiltásra ítélték, de a másodfokú eljárás alatt más büntetőügyben kiszabott szabadságvesztését tölti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!