39 fok is lehet, harmadfokú hőségriadó csütörtökön

2021. július 07. – 19:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ország nagy részére harmadfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Harmadfokú figyelmeztetést adott ki az ország nagy részére csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a tartós hőség miatt. Az OMSZ azt írja a veszélyjelzésében, hogy tovább erősödik a nappali felmelegedés, a középhőmérséklet csütörtökön már az ország nagyobb részén 29 Celsius-fok felett alakul. Emiatt Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megyére is harmadfokú, a többi megyére pedig másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Csütörtökön a Közép-Dunántúlon, a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön is extrém, a többi régióban pedig nagyon erős lesz az UV-B-sugárzás. Hajnalban 15 és 23 fok között alakul a hőmérséklet, de délutánra 33–39 fokig melegszik a levegő. Az esti óráktól kis eséllyel előfordulhat heves zivatar is délen és délnyugaton.

Müller Cecília országos tisztifőorvos szerdától péntek éjfélig harmadfokú intézkedést, hőségriadót rendelt el.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass