Nem először bukott le az 52 éves férfi, aki kiskorú gyereket vett rá szexre

2021. július 06. – 11:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek egy 52 éves férfi ellen, aki a Somogy Megyei Főügyészség szerint egy 13 éves lányak szexért biztosított hozzáférést a lakásához – írja az MTI.

A férfi 2020 nyarán több kiskorúval is megismerkedett, akiket vendégül látott a siófoki lakásában. Egyiküktől azt várta, hogy közösüljön vele, ezért cserébe azt ígérte neki, hogy másokat is felvihet a lakásba, másokkal is szexelhet ott. A férfi végig tisztában volt azzal, hogy a lány, akit szexre használt, még nem töltötte be a tizennégyet.

A lány tavaly szeptemberben jelentette fel a férfit, akit a nyomozók hamar beazonosítottak, majd elfogták, és le is tartóztatták. Kiderült az is, hogy hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt büntetett előéletű.

Az ügyészség gyermekprostitúció kihasználása és szexuális visszaélés miatt emelt vádat a férfi ellen és azt indítványozta, hogy ha a férfi a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor 12 éves szabadságvesztéssel büntessek. Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a vádlottat végleges hatállyal tiltsák el minden olyan foglalkozástól, amelyben 18. életévét be nem töltött emberek nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen emberekkel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állna.