Börtönbe zárják a pécsi férfit, aki a börtönből telefonálgatva csalt ki pénzt emberekből

2021. június 30. – 17:09

Másolás

Vágólapra másolva

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt két év fél év börtönre ítélt a Pécsi Járásbíróság egy férfit, aki elítéltként a börtönből telefonon csalt ki pénzt több embertől. A tárgyalást a távollétében tartották, a többszörös visszaeső vádlott ugyanis jelenleg is szökésben van.

A férfi a fogvatartottak számára biztosított, nyilvántartott telefonkészülékről, véletlenül kiválasztott számokon kezdeményezett hívásokat. A hívottakkal közölte, hogy a mobilszolgáltató rendszere összeomlott, és „a hiba kijavításának elősegítése érdekében” az előfizetőnek kódokat szükséges elküldenie sms-ben a vádlott által megadott telefonszámra. A megtévesztett áldozatok valójában a vádlott által használt telefon egyenlegét töltötték fel, esetenként 15 ezer forinttal. A férfi tucatnyi sértettnek összesen 375 ezer forint kárt okozott.

A vádlott 2017 nyarán követte el a csalásokat. A gyanúsítás idején még büntetését töltötte, majd időközben szabadult és a bírósági eljárás alatt eltűnt. Jelenleg is elfogatóparancs van érvényben ellene – írja az MTI. A vádlott védője felmentésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!