Elfogták a forgalommal szemben száguldozó audist, a jogsiját is bevonták

2021. június 30. – 15:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt napokban bejárta az internetet az a videó, ami június 27-én, vasárnap délután készült egy szürke Audiról a 8-as főút városlődi szakaszán. A sofőr a dupla záróvonal és a tábla tiltása ellenére megelőzött egy motorost, aztán a szemközti sávban haladt tovább, miközben a szabályosan haladó autók próbálták kikerülni.

A rendőrség közleménye szerint a Veszprém felől Ajka-Bakonygyepes felé haladó sofőr több, vele szemben szabályosan haladó autóst is veszélyeztetett az előzésével és manőverezésével. A hatóság munkatársai az adatgyűjtést követően 48 órán belül előállították és gyanúsítottként kihallgatták a 36 éves, Ajka környéki férfit, jogosítványát pedig elvették. Őrizetbe vették, és ellene közúti veszélyeztetés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az Ajkai Rendőrkapitányságon.

Érdeklődtünk arról is, hogy a videó feltöltőjével szemben indul-e eljárás, mivel az általa feltöltött goprós felvételeken felmerülhet több közúti szabálytalanság is. Erre az ORFK válaszul annyit írt, hogy türelmet kérnek.

Kövess minket Facebookon is!