Kerekesszéket, kukát, oszlopot legóztak az útra szórakozásból a balassagyarmati fiatalok

2021. június 29. – 08:17

frissítve

Kerekesszéket, kukát, oszlopot legóztak az útra szórakozásból a balassagyarmati fiatalok
Fotó: Police.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 19 és egy 15 éves balassagyarmati fiatal ellen folytatott eljárást a rendőrség, miután a két fiatal a megalapozott gyanú szerint 2021. március 28. és 2021. április 17. között, a késő esti, éjszakai órákban összesen három alkalommal mindenféle akadályokat pakolt az úttestre Ipolyszögön, a 22-es főúton – írja a Police.hu.

A fiatalok az úttest teljes szélességében fém-, fa- és betondarabokat, fémoszlopot, szemeteskukát, kerekesszéket és különböző más akadályokat helyeztek el, az egyik alkalommal pedig két növendék díszfa nagyobb ágait is letörték, valamint a helyi park virágoskertjéből három nagyobb méretű követ is elvittek, és azokat is az úttestre tették. Személyi sérülés a fentiek miatt nem történt, de a közúti közlekedés biztonsága közvetlen veszélybe került – azaz történhetett volna.

A rendőrség úgy sejti emellett, hogy a 15 éves fiú 2021. május 1-jén a késő esti órákban Ipolyszögön, a vasúti átjárónál porcelánszigetelő és ágyazatkövet gyűjtött, majd azzal az ott közlekedő személyvonatot többször megdobta. Két ablaküveget is betört, de a vonaton tartózkodók közül senki nem sérült meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!