Közös levélben bizonygatja EU-pártiságát a hat ellenzéki miniszterelnök-jelölt

2021. június 29. – 18:17

Másolás

Vágólapra másolva

Közös levelet címeztek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek az Európai Unió vezetőinek. A kedd délután publikált levélben a hat jelölt rögzíti egységes elhatározását, hogy „Magyarországot megtartsák az európai nemzetek családjában”, emellett kijelentik, hogy valamennyien felsorakoznak az előválasztáson győztes jelölt mögött, „hogy hazánkban visszaállítsák a demokráciát”.

Szerintük „Orbán Viktornak semmilyen mandátuma nincs arra, hogy felelőtlen politikájával éket verjen országunk és az Európai Unió közé”, hangsúlyozzák, hogy a magyarok elsöprő többségben EU-pártiak. A hat politikus azt is kifejti, hogy „a béke, a jólét, a demokrácia, az emberi jogok, a jogállam és a kisebbségek tisztelete”, amelyek az EU alapértékei, annak is az alapját képezik, amilyen országot ők akarnak építeni.

Azt ígérik az ellenzéki jelöltek az EU vezetőinek, hogy amennyiben leváltják Orbán Viktor kormányát, Magyarország késedelem nélkül csatlakozik az Európai Ügyészséghez, lojális tagja lesz az EU-nak és a NATO-nak, az új kormány „megszünteti a kisebbségekkel szembeni diszkriminációt”, leállítja „a gyűlöletkampányokat”, kiadja a nemzetközi körözés alatt álló bűnözőket. „Magyarország hazája az Európai Unió, melyet kötelességünk szerint, közösen meg fogunk védeni” – zárja sorait Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter és Pálinkás József.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!