Elkezdődött a 26. Budapest Pride Fesztivál

2021. június 26. – 12:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Június 25-én este a hivatalos megnyitóval elstartolt a 26. Budapest Pride Fesztivál. Az idei szlogen „Vedd vissza a jövőd!” rámutat a társadalomban jelenlévő különböző hatású, ám hasonló gyökerekből táplálkozó problémákra (rasszizmus, lakhatási válság, ökológiai krízis, a demokráciába vetett hit válsága, homofóbia, transzfóbia és szexizmus) adható válasz fontosságára, áll a szervezők közleményében.

Idén már harmadik éve egy hónapos a Budapest Pride Fesztivál, melynek ideje alatt több mint 50 szervezet és magánszemély csaknem 100 programján vehetnek részt az érdeklődők Budapesten és más nagyvárosokban egyaránt.

A fesztivált Nagypál Orsi forgatókönyvíró, rendező, a The PinUps együttes énekes-gitárosa nyitotta meg és először beszélt a nyilvánosság előtt arról, hogy ő is az LMBTQ közösség tagja.

Az eseményen rajta kívül beszédet mondott Setét Jenő civil-polgárjogi aktivista, szociális munkás, az Idetartozunk Egyesület vezetője; Pál Márton családjogi aktivista, a Szivárványcsaládokért Alapítvány képviselője, a „család az család”-kampány szervezője és Jakab Juli színész is.

Az egyhónapos fesztivál lezárásaként július 24-én rendezik majd meg a Budapest Pride Felvonulást. A menet a Madách tértől a Tabánig vonul majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!