Bezárták a siófoki Galerius fürdőt, mert balesetveszélyes

2021. június 23. – 19:15

Másolás

Vágólapra másolva

Műszaki problémák, illetve balesetveszély miatt bezárt Siófok Galerius fürdője – írja az MTI. A felújítás előreláthatólag legalább egy évig tart majd.

A 15 éve átadott, önkormányzati tulajdonú Galerius Élményfürdő és Wellness Központ májusban már csak részlegesen nyitott ki. Nem sokkal később a város független polgármestere, Lengyel Róbert a közösségi oldalán arról írt, hogy az egyre gyakrabban felmerülő problémák miatt az önkormányzat szakértői felmérést készíttetett, amely komoly tervezési és kivitelezési hibákat is feltárt.

„Ez megint sokba fog kerülni a siófokiaknak”

– írta.

Várkonyi Csaba, az üzemeltető Balaton-parti Kft. ügyvezetője az MTI-nek azt mondta, hogy azért vált szükségessé a bezárás, mert a fürdő műszaki állapota nem teszi lehetővé, hogy vendéget fogadjon, üzemeltetése balesetveszélyes lenne. A fürdő teljes felújítására van szükség.

Beszámolt arról is, hogy a problémákat a tetőszerkezet beázása, illetve a kivitelezésre visszavezethető minőségi problémák okozzák, miközben a fürdő építési munkáinak szavatossági ideje lejárt.

Az előzetes becslések szerint a tetőszerkezet javítási munkái, továbbá a 10-15 évente időszerűvé váló karbantartási feladatok elvégzése több mint 100 millió forintba is kerülhet. A cél az, hogy egy megújult és biztonságosan látogatható fürdő nyisson majd ki újra. Várkonyi szerint a mindenre kiterjedő javítási, felújítási munkákban az épület szinte minden részlege és minden eszköze érintett.

Az is kiderült, hogy a fürdő alkalmazottai közül kilenc embert elküldtek, négy dolgozójuknak tudtak más feladatot biztosítani. Az újranyitás előtt pályázatot írnak ki az állások újbóli betöltésére.