Mától egy hónapra lezárják a Nyugati pályaudvart

2021. június 19. – 07:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A MÁV június 19-től július 17-ig kiemelt karbantartásokat végez a pályaudvari vágányhálózaton, annak teljes lezárásával. Ez idő alatt a Nyugatiba nem érkeznek és onnan nem indulnak vonatok.

A vasúttársaságnak a Volánbusz és a BKK siet a segítségére, hogy megkönnyítse az utazásokat. A Volánbusz az általa üzemeltetett több autóbuszvonal valamennyi járatán elfogadja a vasúti bérleteket a bérleten szereplő települések viszonylatában.

A pályaudvar karbantartásának idejére a BKK csatlakozó vonalain, meghatározott járatokon szintén elfogadják a vasúti bérleteket és a nemzetközi jegyeket. A BKK az utasforgalomtól függően vizsgálja a járatsűrítés szükségességét is. A BKK közölte azt is, hogy a Nyugati pályaudvar és Rákospalota-Újpest vasútállomás között a lezárás ideje alatt félóránként Volánbusz-pótlóbuszok közlekednek, elsősorban a Budapest-Veresegyház-Vác vonali vonatok és a szobi vonalon közlekedő, nemzetközi EuroCity járatok menetrendjéhez illeszkedve. Rákosrendező vasútállomásnál a MOL Bubi kerékpárok is igénybe vehetők, ahonnan 15-20 perc alatt elérhető a belváros.

A változásokról további információk találhatók MÁV oldalán. A MÁV mindenkinek azt ajánlja, hogy az utazásokat tervezzék meg előre a közlekedési társaságok menetrendi keresői segítségével.

A Nyugati pályaudvar éves szinten – járványhelyzet időszakát leszámítva – mintegy 18 millió utast fogad. Ezért a lezárást a vakáció időszakára időzítették, hogy minél kevesebb ingázó napi rutinját érintse a karbantartás, amelyet nem lehetne kivitelezni a vonatforgalom folyamatos fenntartása mellett – írta az MTI.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!