Hétvégén marad a kánikula, vasárnap este 8-ig lesznek nyitva a strandok

2021. június 19. – 20:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat este az éjféli órákig még előfordulhat néhány helyen zápor, zivatar, a légmozgás gyenge, vagy mérsékelt lesz, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 23 fok között várható, csak a vízpartokon és a belvárosokban lesz enyhébb az idő, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap ismét sok napsütésre számíthatunk fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel. Ahol erősebb gomolyfelhők alakulnak, záporesőre, zivatarra lehet számítani, elsősorban a délutáni, esti órákban. A Kisalföldön megélénkül a déli szél, máshol többnyire mérséklet lesz a légmozgás. A zivatarok miatt átmenetileg erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között várható.

A nagy kánikula miatt vasárnap egy órával hosszabb lesz a strandok nyitvatartási ideje is, este 8-ig lehet majd látogatni a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett valamennyi strandfürdőt, írja az MTI. A Palatinus, a Paskál, a pesterzsébeti, a Római és a Csillaghegyi strandfürdő is este 8 óráig várja a hűsölni vágyókat – áll a közleményben. Mindenkinek azt javasolják, hogy előzetesen, online vásárolják meg a belépőt, hogy a nagy melegben már ne kelljen sorba állniuk a pénztáraknál.

Ahogy azt korábban megírtuk, Müller Cecília országos tisztifőorvos szombat éjféltől kedd éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el. A második fokozat a riasztás, ha a középhőmérséklet várhatóan legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 25 fokot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!