1,5 kilométeres vízicsúszdát építhetnek Eplényben

2021. június 17. – 14:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bár a hivatalos tájékoztatás szerint még csak előkészítő fázisban tart az eplényi vízicsúszda projektje, már egy látványterv is elérhető róla az epleny.hu-n, a síközpontot üzemeltető Intersport Síaréna Eplény Facebook-oldalán pedig egy kérdőív kitöltésében kér segítséget a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi karával összefogva ahhoz, hogy előkészítsék a projektet.

A bejegyzésben azt írják: a cél az, hogy

„a Bakony szívében lévő kis település, Eplény méltó helyet foglaljon el a világ turisztikai térképén. Eplény síarénája a téli sportok szerelmeseinek egyik legismertebb hazai sportlétesítménye. Célunk, hogy a természeti kincseinket kihasználva és turisztikai szolgáltatásainkat tovább fejlesztve, egy nagyszabású négy évszakos attrakciót hozzunk létre, amely a lehető legjobban kihasználja a hely adottságait. Így jött létre az ötlet, hogy egy óriás vízicsúszdát építsünk.”

Ha megépítik, ez lehet a leghosszabb vízicsúszda a világon (a leghosszabb Malajziában van, kb. 1140 méter hosszú).

A fejlesztési koncepció egyébként szintén elérhető online, ott azt írják, hogy a fejlesztések újabb terület igénybevételével, illetve erdőirtással nem járnának, az eddig kivett területekre tervezik megvalósításukat. „A fejlesztések a négy évszakos működés során a látogatók magasabb minőségi szinten való kiszolgálására szolgálnak.” A pályát az egyik meredek sípályán alakítanák ki, a vizet pedig a hóágyúkat kiszolgáló szivattyúk juttatják a csúszdához a hóágyús csővezetéken keresztül. „Az utasokat és a lecsúszásra szolgáló raftokat pedig felvonónk szállítja majd a hegytetőre” – írják. Emellett továbbfejlesztenék még a játszóteret és a kalandösvényt is, de a terveikben szerepel egy stég, valamint horgásztó kialakítása is.

Fotó. Epleny.hu
Fotó. Epleny.hu
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!