Videóban kéri egy elhunyt közutas özvegye: lassíts a közúton dolgozók felé haladva!

2021. június 16. – 09:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 2000-es évektől mostanáig a Magyar Közútnál dolgozók közül 18 mérnökségi munkatárs halt meg munkavégzés közben, munkaterületen azért, mert figyelmetlen vagy szabálytalan közlekedők balesetet okoztak. A hasonló esetek elkerülése érdekében emiatt Biztonságunk az Ön kezében van! címmel kampányt indított a Magyar Közút Nonprofit Zrt., de a kampány kezdete óta is rendszeresen történnek balesetek a munkaterületek térségében és szinte hetente törnek össze figyelmetlen autósok a munkaterületek elejére kihelyezett ütközési energiaelnyelő szerkezeteket.

A kampány legfrissebb videójában 2017-ben elhunyt közutas dolgozó özvegye tért vissza először férje balesetének helyszínére, ahol elcsukló hangon beszél az úton közlekedőkhöz.

A Magyar Közút kéri, hogy a belföldi nyaralások miatt megnövekedett autóforgalom során kiemelt körültekintéssel közlekedjenek a munkaterületekre figyelmeztető és ott érvényben lévő korlátozásokat tartsák be és még utazás előtt tervezzék meg optimális útvonalukat, kalkulálják be a munkavégzésekhez esetlegesen kapcsolódó hosszabb menetidőket.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!