Nézőpont: Stagnál a Fidesz támogatottsága, kicsit nőtt az ellenzéké

2021. június 15. – 16:46

Másolás

Vágólapra másolva

A kormányközeli Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a Fidesz-KDNP előnye 4 százalékpont az ellenzéki pártokkal szemben a teljes felnőtt lakosságot nézve: ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások, 40 százalék szavazna a kormánypártokra, és 36 százalék az ellenzékre. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt és a Mi Hazánk 1-1 százalékot kapnak, míg a népesség 22 százalékáról nem tudni, kire szavazna.

Áprilisban még 6 százalékpontos Fidesz-előnyt mért a Nézőpont, és ugyanúgy 40 százalékot ért volna el a kormánypárt, mint most, tehát a teljes felnőtt lakosság körében stagnál a Fidesz támogatottsága, és közben kicsit nőtt az ellenzéké.

Forrás: Nézőpont Intézet
Forrás: Nézőpont Intézet

A felmérés szerint a biztos pártválasztók körében (ezt legvalószínűbb listás eredményként tüntetik fel) 52-43-re áll a Fidesz és az ellenzék, és 5 százalék szavazna egyéb pártra.

Forrás: Nézőpont Intézet
Forrás: Nézőpont Intézet

A Nézőpont elemzése a Fidesz előnye mögött a kormánypárt egysége és kormányzóképessége, a járványkezeléssel való elégedettség, illetve az ellenzéki pártok megosztottsága és a kormányképes vezető hiány áll.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!