Felépült a koronavírusból a februárban lélegeztetőgépre került fideszes képviselő

2021. június 14. – 17:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bányai Gábor országgyűlési képviselő egy Facebook-posztban jelentette be az örömhírt, hogy hosszú küzdelem után sikerült felépülnie a koronavírusból. „Pontosan 111 nappal a kórházba kerülésem után az egészségemért való küzdelmem első szakasza lezárult. Most a rehabilitáció következik, amihez rengeteg erőre és türelemre lesz szükségem” – írta a képviselő.

A bejegyzés szerint az orvosok menthetetlennek nyilvánították a tüdejét, és május közepén előkészítés alatt állt a Budapestre szállítása is, mondván, tüdőtranszplantációra lesz szüksége, a képviselő tüdeje azonban „pünkösdkor életjeleket kezdett adni, majd mindössze két hét leforgása alatt gyönyörűen letisztult”.

„Szeretném külön is kifejezni hálámat, és köszönetet mondani Prof. Dr. Babik Barnának, aki a kezelésemet vezényelte, valamint orvos és ápoló csapatának, hogy megmentették az életemet, és egy percig sem szűntek meg hinni a gyógyulásomban! Nélkülük nem lehetnék újra együtt a családommal!”

A politikus február végén került a Covid miatt lélegeztetőgépre, majd március 12-én kritikusra fordult az állapota. Egy hétre rá műtüdőre tették őt, a beavatkozáshoz a Kiskunhalasi Mobil Járványkórházból át kellett szállítani Szegedre, ahol altatásban és lélegeztetőgépen ápolták.

Bányai június elsején posztolt először a Facebookra hosszú hónapok után. Akkor egy Ákos-dalt idézve és linkelve annyit írt, hogy „Hello, hello, újra itt vagyok!🙏❤️🧡”.

Parlamenti életrajza szerint Bányai Gábor 1969-ban született, 2006 óta tagja az Országgyűlésnek, négyszer választották képviselővé Bács-Kiskun megyei egyéni körzetében. A vállalkozásfejlesztési bizottság tagja és alelnöke.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!