Meghosszabítják a Budapest-Lajosmizse vasútvonal fejlesztését, a Lajosmizse-Kecskemét szakasz is megújul

2021. június 12. – 16:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kiterjesztik a Budapest-Lajosmizse vasútvonal fejlesztését a teljes 142-es vonalra, így a Lajosmizse-Kecskemét szakaszra is. Erről Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója posztolt szombaton a Facebook-oldalán.

A vezérigazgató bejegyzésében kitér arra, hogy bár hivatalosan Lajosmizsénél véget ér a budapesti elővárosi vasúti zóna,

hiba lenne a vasútvonalat nem egységként, egyben kezelni, hiba lenne, ha a fejlesztésből kimaradna a Lajosmizse–Kecskemét szakasz.

A BFK a tervezési közbeszerzést úgy írták ki, hogy a külső szakasz fejlesztésének megtervezése opciósan része volt a közbeszerzésnek, így most, hogy a kormány biztosítja a 740 millió forintot a 25 kilométeres szakasz fejlesztésének előkészítésére, tervezésére, csak le kellett hívni az opciót.

A rekonstrukció után a tervek szerint lesznek olyan vonatok, amelyek Budapesttől Kecskemétig végigmennek majd a vonalon. Lajosmizse és Kecskemét között összességében félórás járatsűrűség elérése lehet a reális cél.
Hogy ezt a járatsűrűséget el tudják érni, a belső szakaszon második vágányt kell mindenhova építeni, ahol ez nem jár a városszerkezet aránytalan megzavarásával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!